Det å holde seg i aktivitet er viktig for helsen, noe de fleste er klar over. Likevel er det mange av oss som sliter med å være aktive nok i hverdagen. Dette kan kanskje skyldes stillesittende kontorarbeid, eller rett og slett mangel på egnet sportsutstyr.

Norske helsemyndigheter anbefaler at du holder deg i aktivitet i minst 30 minutter per dag, og i løpet av disse 30 minuttene bør pulsen stige. For å gjøre treningsøkten mest mulig effektiv, er det lurt å ha godt sportsutstyr.

PS! Denne nettsiden har byttet eiere, og innholdet har derfor ingen relasjon til sidens tidligere eiere.

Ski og alpint

Ski og alpint er populære sportsgrener i vinterlandet Norge. For å kunne drive med disse sportene må du imidlertid ha egnet utstyr. Skal du stå på langrenn må du for eksempel ha ski, staver, skismøring, briller, lue og egnede skiklær.

Alpint er kjent for å være en sport som er nokså dyr å drive på med. Men med godt kvalitetsutstyr kan du slippe å kjøpe nytt utstyr så ofte. Det er en investering å kjøpe gode ski og klær til alpint.

Utstyr til tennis

Tennis er en annen populær sportsgren i Norge, ved siden av lignende sporter som badminton. Du blir neppe like god som Serena Williams med det første, men med riktig utstyr har du et best mulig utgangspunkt.

For å kunne spille tennis er du avhengig av å ha tennisballer, racket, gode sko og gjerne et sett tennisklær. Se stilig ut mens du trener tennis, og få en mer komfortabel treningsøkt uten gnagsår.

Fotballutstyr

Fotball er kanskje den mest populære sporten her i Norge. Tusenvis av barn og unge deltar i organisert fotball, mens mange voksne spiller fotball på fritiden. For at fotball skal bli morsomt å spille, er det helt avgjørende at du har godt sportsutstyr.

Utstyr til fotball omfatter fotballsko, fotball, shorts, t-skjorte, leggbeskyttere, fotballsokker, drikkeflasker og lignende. I tillegg er det selvfølgelig viktig at fotballbanen er tilrettelagt for spilling, med mål og behagelig underlag. Det er vanlig å spille på underlag av gress, kunstgress eller grus.

Spiller du fotball innendørs – såkalt futsal – er det gjerne andre krav til utstyr. Det finnes egne fotballsko som er egnet for futsal.

Utstyr til håndball

Når du skal spille håndball må du – i likhet med fotball – ha egnede sko, t-skjorte, shorts, sokker og lignende utstyr. Det er dessuten viktig å ha en god håndball med eller uten klister. Mange liker å kjøpe klister utenom, slik at de får et best mulig grep på ballen.

Et håndballag må også ha et håndballmål og en bane som er tilrettelagt for spilling. De fleste håndballkamper spilles innendørs på gulv av tre. Her er det viktig å sørge for at banen er i god stand og med korrekt oppmerking.

Utstyr for gymnastikk

Gymnastikk er en fellesbetegnelse for ulike treningsformer, som for eksempel turning og dans. Det er blant annet populært å drive med rytmisk gymnastikk. For at du skal lykkes med gymnastikk, er det viktig å ha godt utstyr.

Gymnastikk setter blant annet krav til at du har behagelige klær med mye elastikk. For at saltoer og andre akrobatiske øvelser skal kunne gjennomføres behagelig, kan du med fordel ha klær i materialer som har mye stretch.

Utstyr for styrketrening

Det er populært å trene styrketrening, enten du vil øke muskelmassen i armer, rygg, bryst, lår, mage eller legger. Noen liker å trene med frivekter og kettlebells, mens andre foretrekker treningsapparater med vekter.

Det er også mulig å kombinere styrke- og kondisjonstrening, for eksempel ved hjelp av en stakemaskin eller romaskin.

Utstyr for kondisjonstrening

Ønsker du å få bedre kondisjon? Da trenger du ikke nødvendigvis å trene på et treningssenter. Du kan også kjøpe treningsapparater som tredemøller for bruk hjemme – om du har plass. Ellers er det selvfølgelig mulig å trene kondisjon ved å ta seg en joggetur utendørs i frisk luft.

For at du skal kunne trene kondisjon på en best mulig måte, er det lurt å ha et par gode joggesko. Husk at noen joggesko er tilpasset innendørs bruk, mens andre er tilpasset terreng eller asfalt.

Ha gjerne på deg behagelige tights eller shorts når du skal jogge eller løpe, og en praktisk pulsklokke som måler hjertefrekvens underveis. Da blir det lettere å få oversikt over treningsresultatene.

Generelt sportsutstyr

Noe sportsutstyr kan være kjekt å ha uansett hvilken idrett du driver med. Dette inkluderer for eksempel sportsbandasje, nedkjølende midler til såre muskler og bag til å ha treningsutstyret i.

Drikkeflasker er også nyttige å ha, enten du skal ha med deg vann eller energidrikk til treningsøkten. Sørg for å få i deg nok væske!

Annet sportsutstyr som er viktig å ha, omfatter blant annet svettebånd til håndledd og panne. Dette sikrer at du ikke får irriterende svette i øynene dine mens du trener.

Ellers er sportsutstyr som pulsklokker kjekke å ha, siden du kan overvåke egen progresjon og kondisjon.

Kjøp sportsutstyr hos oss

Her kan du kjøpe alt sportsutstyret du trenger, enten du skal trene gymnastikk, fotball, håndball. ski, tennis eller alpint.

Sjekk ut vår nettbutikk, og finn utstyr som gjør det lettere å være aktiv i hverdagen!

Legg att eit svar