Vi Nordmenn elsker å dra på fjellet for å stå på ski – enten det er langrenn eller utforski. Om du ønsker å dra på skiferie i Norge bør du vite hvor de beste skianleggene finnes. I denne artikkelen forteller vi deg nettopp det!

Trysil – Norges største skidestinasjon

To og en halv times kjøring fra Oslo finner du Trysilfjellet. Her har du mer enn 70 kilometer med løyper og 30 heiser. På Trysil finnes det aktiviteter for alle nivåer, enten man er nybegynner eller erfaren. Trysilfjellet ligger rett ved Svenskegrensen og det er kun en liten biltur til et tilsvarende skianlegg i Sverige. Nylig ble det åpnet en egen flyplass på den svenske siden, som skal betjene både Trysil og Sälen. På sikt vil det åpnes flyruter for både innenlands og utenlands trafikk fra denne flyplassen.

Trysil har blitt kåret til Norge beste skianlegg flere ganger på grunn av familievennligheten samt moderne fasiliteter og varierte bakker med ulik vanskelighetsgrad.

Hemsedal – Hallingdalens perle

En annen svært populær destinasjon er Hemsedal, som mange kaller for Skandinavias alper. Her finner du 20 heiser og mer enn 40 bakker for alle og enhver. Mange av skiløypene er familievennlige, men det finnes også muligheter for de mer vågale, blant annet offpiste områder.

I høytidene er Hemsedal beryktet for sine After Ski, hvor både unge og gamle kan ha det gøy. I anlegget finner man flere hotell og hytter til utleie.

Geilo

Dette anlegget er spesielt populært blant de som liker å stå på Snowboard. Geilo ligger i overkant av tre timers kjøring fra Oslo sentrum, men man kan også ta Bergensbanen. Anlegget ligger helt på grensen til Hardangervidda og man vil derfor ha spektakulær utsikt fra de ulike bakkene. Det finnes mange familievennlige fasiliteter og hoteller av høy standard.

Hafjell

Rett utenfor Lillehammer finner vi Hafjell som også er en svært populær destinasjon. Moderne fasiliteter kombinert med utfordrende alpintbakker samt gode løyper for de som ønsker å stå på langrenn, har gjort at Hafjell har blitt kåret til Norges beste skidestinasjon i flere år. På toppen av Hafjell har man flott utsikt over OL-mannen som ble hugget ut i fjellsiden i forbindelse med OL på Lillehammer i 1994, her kan man også besøke det flotte hotellet Pellestova som kan by på mye godt i sin prisbelønte restaurant.

Kvitfjell

Litt lengre nord for Hafjell finner vi alpintanlegget Kvitfjell, som ble bygget spesielt for å kunne tilby konkurransebakker for OL i 1994. Dette er et populært reisemål for mange skientusiaster fra hele Europa og Kvitfjell har arrangert mange konkurranser i løpet av årene. Fordi det ofte brukes til konkurranser er det en av landets aller mest moderne anlegg. Det er ikke anlegget som kan by på mest fasiliteter i form av hoteller og restauranter, men om man virkelig vi stå på ski i ordentlige pudderforhold er det hit man bør dra.

Hovden

Litt lengre sør i landet finner vi Hovden alpinsenter i Setesdalen. Dette er et av få skianlegg i Sør-Norge, og det er det mest utviklede av anleggene sør for hovedstaden. Her finner man 30 bakker og 9 heiser, samt mer enn 40 kilometer med preparerte løyper for langrennselskerene.

Norefjell

Norefjell er kanskje skianlegget som ligger aller nærmest Oslo. Knappe halvannen time fra sentrum finner man et stort anlegg med 13 heiser og 26 bakker. Vanskelighetsgraden varierer, men det er ikke så stort tilbud for de aller ferskeste. Likevel er Norefjell en destinasjon som passer for hele familien, enten man liker å stå på ski eller ikke. Er man mindre glad i stå på ski kan man slappe av på Norefjell Ski & Spa!

Bonus: Oslo Vinterpark

Ønsker du å mette hungeren etter adrenalin uten å måtte sitte flere timer i bilkø? Da kan du ta turen til det nybygde Oslo vinterpark! Anlegget ligger i Grorudalen og det er lett å komme seg frem med kollektiv transport. Selv om anlegget er forholdsvis lite, har det flere bakker i konkurransestandard og har blant annet arrangert World Snowboarding Championship.

Legg att eit svar