Hvert år deltar mange håpefulle fotballag i Gothia cup. Denne fotballcupen er verdens største internasjonale fotballturnering for unge. Årlig deltar omkring 1 700 fotballag fra 80 ulike land.

Lagene konkurrerer mot hverandre om å være best. De beste lagene kåres ved at det spilles rundt 4 500 kamper. Disse kampene fordeles på 110 ulike fotballbaner.

Alle fotballag er velkomne til å delta i Gothia cup, uavhengig av rase, religion, eller nasjonalitet. Her har alle deltakerne én felles interesse, nemlig fotball. Cupen muliggjøres av ni fulltidsansatte og flere tusen frivillige.

For at dette skal kunne gjennomføres, kreves det at hvert av lagene betaler et gebyr for å kunne delta.

Hva koster deltakelse i Gothia cup?

For å kunne bli med i Gothia cup må alle lagene betale et registreringsgebyr. Dette koster 490 euro per lag, altså rundt 5 000 kroner. I tillegg er det et gebyr for selve deltakelsen, og dette er på 45 euro eller nærmere 500 kroner per person. Dette gjelder både spillere og trenere.

Husk at mat ikke er inkludert i prisen. Det er mulig å kjøpe matkuponger for lunsj og middag på områdets kafeteria. Fotballagene må også stå for transporten selv. Det koster med andre ord litt å delta i Gothia cup. Hvordan kan dette finansieres?

Slik kan fotballag samle inn penger

Når et fotballag skal samle inn penger, er det ikke uvanlig å ty til salg av vafler, lodd eller lignende. Laget kan for eksempel selge kjeks for å tjene inn penger til Gothia cup, eller selge saft, kaffe og lignende.

Det er også fotballag som arrangerer loppemarked for å samle inn penger til deltakelse i en cup. Her er det bare å bruke fantasien

  • Salg av kjeks, kaker, kaffe, saft og vafler
  • Loppemarked
  • Salg av lodd

Finn en sponsor

Et fotballag kan også få hjelp av lokale sponsorer som ønsker å støtte idrettslag i området. Laget kan for eksempel ha en lokal bank, matbutikk eller produsent av sportsutstyr som sponsor.

Har laget for eksempel Adidas som sponsor, betyr dette gjerne at klærne leveres av Adidas. En sponsor kan også spytte inn penger til deltakelse i cup eller turneringer.

Fordeler ved å delta på Gothia cup

Det finnes mange gode grunner til at fotballag drømmer om å delta i Gothia cup. Hvorfor bør laget forsøke å samle inn penger til deltakelse? Først og fremst er det et sosialt arrangement som lar barn og ungdom bli bedre kjent med hverandre.

På Gothia cup eller lignende cuper kan barna få nye venner, eller få tid til å bli bedre kjent med lagkameratene sine. Deltakelsen gjør også at barna kan skape seg minner for livet, med morsomme fotballkamper og andre minneverdige øyeblikk.

Et fotballag som deltar på Gothia cup vil også kunne bidra til å styrke lagets posisjon. Ved å vinne fotballkamper får barn og ungdom mestringsfølelse. Det er uansett morsomt å delta, selv om en ikke skulle vinne. Samholdet gjør det lettere å håndtere tap!

  • Sosialt
  • Samhold
  • Minneverdige øyeblikk
  • Styrke lagets posisjon

Viktig med godt sportsutstyr

Mange fotballag som skal delta i Gothia cup eller lignende forsøker å samle inn penger til nytt sportsutstyr. Når laget skal konkurrere mot andre lag, gjelder det å ha velfungerende utstyr som gode fotballsko, leggbeskyttere, shorts, skjorter og ball.

Et fotballag må også ha en fotballbane hvor det kan trenes, og ikke alle baner har like god kvalitet – enten laget trener på grus- eller gressbane. Med en pengeinnsamling kan laget forbedre banen, mål og tribuner, slik at alt ligger til rette for gode treningsøkter før Gothia cup.

Slikt utstyr er ikke gratis, og derfor er det mange fotballag som samler inn penger til nytt sportsutstyr. Ha for eksempel loppemarked, salg av kjeks. lodd eller vafler, og se om det er nok penger til å kjøpe nytt utstyr til laget.

Ingen Gothia cup i 2020

Mange fotballag synes det er kjipt at Gothia cup ble avlyst i 2020, på grunn av corona-pandemien som herjer i verden. Pandemien har dessverre satt en stopper for mange lag som driver med arrangert idrett.

Forhåpentligvis vil Gothia cup 2021 arrangeres, dersom pandemien er under kontroll. Dette vil tiden vise. I mellomtiden har fotballagene god tid til å planlegge sitt neste eventyr i Gothia cup.

Dersom det lar seg gjøre, kan lagene arrangere salg av kaker, toalettruller, kjeks, lodd eller lignende.

Sammendrag

Mange barn og ungdom drømmer om at fotballaget deres skal kunne delta i Gothia cup eller lignende fotballcuper. Dette åpner for morsomme minner, nye vennskap og mye moro. En fotballcup er imidlertid ikke gratis å delta i.

De fleste fotballag må samle inn penger for å kunne betale eventuelle registreringsgebyrer og deltakelsesgebyrer. Det koster ofte noen tusen kroner for et fotballag å delta i en cup. Hvordan kan laget samle inn så mye penger?

Ved hjelp av kakesalg, lodd, loppemarkeder og lignende kan et fotballag tjene inn penger i kassen. Disse pengene brukes gjerne på deltakelse i cup, der både transport, losji og mat må dekkes av laget selv. Pengene kan også brukes til nytt sportsutstyr eller lignende.

Lykke til!

Legg att eit svar